• HET ONEINDIGE LICHT VAN DE ZOMER

ONZE ZOMERARRANGEMENTEN

In de zomer is het eeuwig licht. Fjällnäs biedt in de zomer ongekende mogelijkheden om te wandelen, kanoën, vissen en mountainbiken. Tijdens de zomer bieden wij ook verschillende arrangementen aan voor stellen of kleine groepen. Hieronder tref je een aantal mogelijkheden ter inspiratie. Wij bieden graag maatwerk. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en samen met jou maken we je ideale reis op maat.

Alvast kennis met ons maken? We maken graag een persoonlijke afspraak om je reis samen te stellen. Dit kan wanneer het jou uitkomt: gewoon thuis via Skype of telefonisch.

"Stoere Wijven" hike door de fjälls

Ladies-only, dat is het thema van deze stoere trektocht. Samen met Winnifred maak je een 2-daagse trektocht door de fjälls. Op verzoek kunnen we deze ook naar 3 dagen uitbreiden. We vertrekken vanuit onze camping. Met de rugzak op en voldoende proviand mee gaan we de bergen in. We overnachten in onze expeditietenten. Maar als het nodig is kunnen we ook in onbemande berghutten slapen. Onderweg komen we kuddes rendieren tegen en vind je vast één of meerdere rendiergeweien. Je kunt genieten van het uitzicht op de Noorse bergen en de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. Tijdens de trekking zorgen wij voor de expeditietenten, kookgerei en het eten. Tijdens de eerste en de laatste drie dagen van deze reis, verblijf je in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet). Naast de hike, organiseren we in overleg met jou nog een aantal andere leuke activiteiten. Zoals een bezoek aan het Myskoxcentre in Tännäs. Ook kun je het oude mijnstadje en UNESCO Werelderfgoed stadje Røros in Noorwegen bezoeken. Je verblijft bij ons op basis van vol pension.

WILD SWEDEN - OUTDOOR

NIEUW! In het zomerseizoen 2020 bieden wij deze outdoor week aan voor alle avontuurlijk ingestelde sportievelingen. Tijdens deze week ga je fatbiken, downhill fietsen, bergbeklimmen en kanoën. In samenwerking met topsport Funäsdalen organiseren wij deze avontuurlijke trip.

Gouden Herfst - Ongestoord genieten

Vanaf half augustus beginnen de bergen goud te kleuren. Wij vinden dit zelf één van de mooiste periodes van het jaar om er op uit te trekken in de bergen voor dagwandelingen of zelfs een meerdaagse tocht. Dit is ook de periode om bessen en cantharellen te zoeken. Je zult ook volop wild spotten, zoals de auerhoen, bergvos, korhoen, rendieren en elanden. In september is al weer grote kans dat je 's avond het noorderlicht kunt zien. Tijdens deze week kun je ook een bezoek brengen aan het oude mijnbouwstadje Røros, dat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je verblijft in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet). Je kunt bij ons elke ochtend verse broodjes of zelfs een compleet ontbijt bestellen. Voor de lunch en avondeten zorg je zelf.

Wil je meer informatie of reserveren?