• HET ONEINDIGE LICHT VAN DE ZOMER

ONZE ZOMERARRANGEMENTEN

In de zomer is het eeuwig licht. Fjällnäs biedt in de zomer ongekende mogelijkheden om te wandelen, kanoën, vissen en mountainbiken. Tijdens de zomer bieden wij ook verschillende arrangementen aan voor stellen of kleine groepen. Hieronder tref je een aantal mogelijkheden ter inspiratie. Wij bieden graag maatwerk. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en samen met jou maken we je ideale reis op maat.

Alvast kennis met ons maken? We maken graag een persoonlijke afspraak om je reis samen te stellen. Dit kan wanneer het jou uitkomt: gewoon thuis via Skype of telefonisch.

"Stoere Wijven" hike door de fjälls

Ladies-only, dat is het thema van deze stoere trektocht. Samen met Winnifred maak je een 2-daagse trektocht door de fjälls. Op verzoek kunnen we deze ook naar 3 dagen uitbreiden. We vertrekken vanuit onze camping. Met de rugzak op en voldoende proviand mee gaan we de bergen in. We overnachten in onze expeditietenten. Maar als het nodig is kunnen we ook in onbemande berghutten slapen. Onderweg komen we kuddes rendieren tegen en vind je vast één of meerdere rendiergeweien. Je kunt genieten van het uitzicht op de Noorse bergen en de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. Tijdens de trekking zorgen wij voor de expeditietenten, kookgerei en het eten. Tijdens de eerste en de laatste drie dagen van deze reis, verblijf je in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet). Naast de hike, organiseren we in overleg met jou nog een aantal andere leuke activiteiten. Zoals een bezoek aan het Myskoxcentre in Tännäs. Ook kun je het oude mijnstadje en UNESCO Werelderfgoed stadje Røros in Noorwegen bezoeken. Je verblijft bij ons op basis van vol pension.

VETTE Fatbike week

Voor alle fietsfanaten en mountainbikers is ons Fatbike arrangement een ervaring die je niet snel zult gaan vergeten. We verhuren zes top-onderhouden vette SALSA Fatbikes. Er zijn meer dan 400 km geprepareerde MTB trails voor jou beschikbaar. Kortom, je komt tijd de kort deze week! Tijdens deze 8-daagse reis kun je 5 dagen knallen en genieten op je fatbike. Je kunt overnachten op de camping of in één van onze appartementen (met eigen toilet en douche). Verblijf is op basis van vol pension, waarbij je 's ochtends je eigen lunchpakket smeert. Je krijgt van ons tips over de mooiste routes en op 2 dagen brengen we naar een mooie route met onze bus. Op de twee 'rustdagen' kun je kanoën op het Malmagen meer of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Myskoxcentre in Tännäs.

Gouden Herfst - Ongestoord genieten

Vanaf half augustus beginnen de bergen goud te kleuren. Wij vinden dit zelf één van de mooiste periodes van het jaar om er op uit te trekken in de bergen voor dagwandelingen of zelfs een meerdaagse tocht. Je zult volop wild spotten, zoals de auerhoen, bergvos, korhoen, rendieren en elanden. In september is al weer grote kans dat je 's avond het noorderlicht kunt zien. Tijdens deze week kun je ook een bezoek brengen aan het oude mijnbouwstadje Røros, dat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je verblijft in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet) op basis van vol pension.

Proef de Bergen-Culinaire Workshop

Voor alle liefhebbers van puur eten is dit echte verwennerij. In de derde en vierde week van augustus organiseren we onze outdoor cooking workshop. Tijdens deze driedaagse workshop maak je samen met chef kok Willem en hobby kok Hans een aantal pure Zweedse lekkernijen. Je leert zelf gravad lax bereiden, beekridder (zalmforel) en forel roken. We maken verschillende bereiding van elandenvlees: wat dacht je van 'pulled eland' en köttbullar van elandenvlees?! Hans' zijn persoonlijke favoriet Jannsons Frestelse - Jannsons Verleiding - een Zweedse feestgerecht en de beroemde Zweedse smörgåstårta zullen ook niet ontbreken. Tijdens deze week bezoeken we verder een aantal lokale bedrijfjes waar op ambachtelijke lokale streekproducten worden gemaakt. Bij Härjedalens Brygg zie en proef je hoe het lekkerste lokale bier wordt gebrouwen. We bezoeken het Sami-dorp Mittådalen om kennis te maken het rendierenvlees. Ook brengen we een bezoek aan Jillie Ren & Vilt, gespecialiseerd in rendier- en elandvlees. Uiteraard gaan we samen de bergen in om lingonbessen en cloudberries te plukken. Hier maken we lekkere jam van en gebruiken we als vulling voor taarten. Je verblijft in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet) op basis van vol pension. Wij begeleiden je tijdens je verblijf bij alle activiteiten.

Wil je meer informatie of reserveren?