PROEF DE BERGEN

Outdoor Cooking Workshop

€850/pers
Min 2 - max 6 5 dagen Incl. food tour Maaltijden incl.

Outdoor cooking workshop

Voor alle liefhebbers van puur eten is dit echte verwennerij. In de eerste week september organiseren we onze outdoor cooking workshop. Het jachtseizoen is dan in Zweden ook al volop begonnen. Tijdens deze driedaagse workshop maken we 's middags samen een aantal pure Zweedse lekkernijen. Je leert zelf gravad lax bereiden en beekridder (zalmforel) en forel te roken. We maken verschillende bereiding van elandenvlees: wat dacht je van 'pulled eland' en köttbullar van elandenvlees?! Hans' zijn persoonlijke favoriet 'Jannsons Frestelse' - Jannsons Verleiding - een Zweeds feestgerecht en de beroemde Zweedse smörgåstårta zullen niet ontbreken. Tijdens deze week bezoeken we verder een aantal lokale bedrijfjes waar op ambachtelijke wijze lokale streekproducten worden gemaakt. Bij Härjedalens Brygg zie en proef je hoe het lekkerste lokale bier wordt gebrouwen. We bezoeken het Sami-dorp Mittådalen om kennis te maken het rendierenvlees. Ook brengen we een bezoek aan Jillie Ren & Vilt, gespecialiseerd in rendier- en elandvlees. Uiteraard gaan we samen de bergen in om lingonbessen en cloudberries te plukken. Hier maken we lekkere jam van die je kunt gebruiken als vulling voor taarten. We kunnen ook samen nog op bezoek bij het Muskusossen Centrum in Tännäs. Je verblijft in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet) op basis van vol pension. Wij begeleiden je tijdens je verblijf bij alle activiteiten.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 6 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Mogelijkheid van directe vlucht Amsterdam-Trondheim

Er gaat in de zomer 3 keer een directe vlucht van Amsterdam naar Trondheim. De vlucht is niet inclusief. Indien gewenst kunnen wij de transfer van en naar de luchthaven verzorgen: een prachtige autorit van circa 2 uur. Vraag naar de mogelijkheden.

Je eigen appartement

Je beschikt over je eigen appartement dat je deelt met je andere reisgenoten. Het appartement heeft een eigen douche, toilet, lekkere bedden, TV en gratis WiFi.

Kennismaking met Zweedse keuken

We leren je een aantal typische Zweedse gerechten te maken. Uiteraard werken we alleen maar met lokale seizoensproducten. Ook breng je een bezoek aan lokale ambachtelijke bedrijfjes.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week zullen wij je begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden en koffie & thee in begrepen.

Tips voor dagtrips

Naast de kookworkshop is er ook voldoende gelegenheid om van de overweldigende omgeving van Fjällnäs te genieten. Midden in de overweldigende natuur ligt onze camping. De rendieren lopen over onze camping of rusten op het grasland lekker uit. Onze camping ligt aan de N84, een mooie route richting Noorwegen. Fjällnäs Camping & Lodges is de perfecte plek voor rustzoekers én actieve vakantiegangers. Vanaf de camping beginnen meerdere wandelingen in de fjälls. Je kunt bij ons ook fatbikes en kano's huren. Een bezoek aan het Samidorp Mittådalen is de moeite waard. In Tännäs kun je oog in oog staan met imposante Muskusossen. Op slechts 45 kilometer ligt het historische stadje Røros dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Heb je bijzondere wensen? Mail ons met je vragen, we helpen je graag.

Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Het dagprogramma wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>