VETTE FATBIKE WEEK

Voor echte off-the-road liefhebbers

Vanaf €850/pers
Min 2 - max 6 8 dagen Incl. huur Salsa fatbike Maaltijden incl.

Fatbike Experience

Sinds de fatbike in 2004 in de VS is gelanceerd is de populariteit van de fatbike enorm toegenomen. De fiets ziet er natuurlijk vet stoer uit. Maar nog leuker: hij knalt overal over heen waar je met de gewone MTB niet kunt komen. Door de enorme dikke banden kun je overal gemakkelijk doorheen ploegen: los zand, modder en stenen vormen geen enkele belemmering voor de fatbike. Wij verhuren 6 Salsa fatbikes in verschillende maten (M, L, XL). Tijdens de fatbikeweek krijg je van ons 5 dagen de beschikking over een Salsa fatbike. De Funäsfjällen beschikken over meer dan 400 km MTB trails en meerdere uitgezette tochten. We maken een 2-daagse trektocht met een overnachting in de fjälls. We gaan off-the-road op de Flatruet: de hoogste bergweg van Zweden en je bezoekt onderweg een Sami dorp. Naast de 5 fatbike-dagen heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een dag te kanoën of naar het Muskusos Centrum in Tännäs te gaan. Wij bieden graag maatwerk. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en samen met jou maken we je ideale reis op maat.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 6 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Luchthaventransfer Trondheim

Indien gewenst kunnen wij de luchthaventransfer verzorgen: een prachtige rit van circa 2 uur. Vraag naar de mogelijkheden. Er gaat in de zomer 3 keer per dag een directe vlucht van Amsterdam naar Trondheim. De vlucht is niet inclusief, reken op circa €225.

Incl. 5 dagen een Salsa Fatbike

Salsa is pittig. En dan bedoelen we niet de saus, maar de fatbikes die Salsa Cycles produceert. Het is niet voor niets dat zoveel fatbikers die iets bijzonders willen, voor het merk Salsa kiezen. Salsa wordt gemaakt in Minneapolis, Minnesota-USA.

Unieke outdoor-beleving

Met je fatbike off-the-road gaan is een unieke ervaring. Door de enorme brede banden kan de bandenspanning laag zijn. Hierdoor lijkt het alsof je als een Hoovercraft bijna over de ondergrond zweeft. Funäsfjällen is een echt off-road paradijs.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week zullen wij je begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden en koffie & thee in begrepen.

Programma

Dag 1 Aankomst
Je kunt er voor kiezen om met eigen vervoer te komen of te vliegen van Amsterdam naar Trondheim. Wanneer je met het vliegtuig komt kun je gebruik maken van onze shuttle service of zelf een auto huren op het vliegveld. ‘s-Avonds heten we je van harte welkom met een welkomstdrankje en een lekkere maaltijd in onze huiskamer.
Dag 2 Fatbike clinic en eerste tocht
Na een lekker ontbijt gaan we samen op pad voor een clinic met de fatbike. We leren je de bike optimaal te beheersen. ‘s Middags maken we een eerste tocht in de directe omgeving van Fjällnäs.
Dag 3 - 4: 2-daagse trektocht
Na het ontbijt, gaan we gezamenlijk onze rugzakken inpakken voor een 2-daagse trektocht. Wij zorgen voor hoogwaardig outdoor materiaal zoals expeditietenten, kookmateriaal en eten (Adventure Food). Zelf neem je je rugzak, slaapzak, matje en geschikte kleding mee. De eerste dag fietsen we circa 30 km voordat we ons eerste kamp opslaan. We halen water uit één van de vele meertjes en koken onze overheerlijke ‘adventure food’ maaltijd. ‘s-Avonds maken we een kampvuurtje. De tweede dag breken we na het ontbijt ons kamp op en maken we ons klaar voor weer een dag fatbiken over de hoogvlakte van de Funäsfjälls. Onderweg komen we waarschijnlijk hele kuddes rendieren tegen. Aan het einde van de middag komen we weer terug naar de bewoonde wereld. Daar aangekomen kun je lekker warm douchen en genieten we na onder het genot van een gezamenlijke maaltijd.
Dag 5 Rustdag
Tijdens de rustdag kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Muskusos Centrum in Tännäs, de meteorietenkrater of een bergwandeling maken.
Dag 6 Fatbiken naar de Sami
Vandaag weer een actieve dag. We nemen de fatbikes mee op de aanhanger en gaan richting de Flatruet: de hoogste bergweg van Zweden. We maken een tocht van 25km (middelzwaar). Je hebt hier het uitzicht op de zuidelijkste gletsjer van Zweden: de Helags. Onderweg maken we een stop in het Sami-dorp Mittådalen. Hier kun je kennis maken met de Sami en hun levenswijze. In het dorp Messlingen kun je pre-historische rotstekeningen zien. We hebben hier ook onze lunch. Aan het eind van de middag gaan we met fatbikes in de aanhanger weer terug. De die-hards mogen uiteraard ook terugfietsen (circa 30km extra)
Dag 7 Fatbiken naar Rogens Naturrum
Deze tocht brengt je bij het Rogens natuurreservaat. Rogen ligt op een bergplateau en bevat honderden meren. Dit gebied is een internationaal bekend kanogebied. Er gaat ook een prachtige MTB route door dit gebied van circa 48km. We brengen je met de auto naar het kanocentrum in Tännäs. Vanuit hier start de tocht. Aan het einde van de middag halen we je weer op in Tännäs. Uiteraard mag je ook terugfietsen naar Fjällnäs. ‘s Avonds sluiten we de fatbike-week af met een BBQ.
Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt kun je rustig inpakken en nog genieten van de overweldigende natuur. Na de fika (koffie) brengen we onze gasten die met het vliegtuig zijn naar het vliegveld in Trondheim. Onderweg maken we nog een korte stop in Röros, een oud Noors mijnstadje dat op UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De vlucht naar Amsterdam komt in het begin van de avond aan.

Belangrijk: de programmadagen kunnen onderling wisselen afhankelijk van weersomstandigheden. Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Het dagprogramma wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>