Into The Wild

WINTERKAMPEREN VOOR ECHTE AVONTURIERS

Vanaf €1250/pers
Min 2 - max 6 8 dagen Winterbushcraft Maaltijden incl. trektocht / huskytour / ijsvissen / fatbiken / sneeuwschoenwandeling

Winterkamperen voor avonturiers

In maart organiseren wij één winterkampeertocht. Onder deskundige begeleiding nemen we je mee "Into the Wild"! Je maakt een 3-daagse trektocht met sneeuwschoenen. 's Nachts slaap je in een expeditietent. Wij zorgen voor de tenten, sledes, sneeuwschoenen, wandelstokken, eten, benzinebranders en kookgerei. Tijdens deze trektocht leren we je de basisbeginselen van winterbushcraft zoals vuur maken, navigeren en je eigen sneeuwschoenen maken. De eerste twee nachten verblijf je in één van onze appartementen. Vervolgens gaan we drie dagen op pad de wildernis in. De laatste drie nachten slaap je ook weer in je appartement. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om in een eigen gemaakte quinzee - een iglo - te slapen. Wij bieden graag maatwerk. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en samen met jou maken we je ideale reis op maat.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 6 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Luchthaventransfer Trondheim

Wij verzorgen de transfer van de luchthaven Trondheim naar Fjällnäs. Een prachtige rit van circa 2 uur. Je vlucht naar Trondheim moet je zelf boeken. Reken op circa €225 voor een retourvlucht Amsterdam-Trondheim.

Outdoor gear

Wij regelen voor jou alle outdoor gear die je nodig hebt: Hilleberg expeditietent, winterslee (pulka), keukengerei, expeditie-eten en sneeuwschoenen. Je krijgt van ons een paklijst van de spullen die je zelf moet meenemen.

Unieke wintersportbeleving

Deze Into the Wild trektocht vergeet je nooit meer. Verder is deze reis inclusief een huskytocht, ijsvissen en het gebruik van onze fatbikes en sneeuwschoenen. Het transport naar onze activiteiten is inbegrepen.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week zullen wij je begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden en koffie & thee in begrepen.

Programma

Dag 1 Aankomst
Vlucht Amsterdam-Trondheim. We halen je op van het vliegveld en rijden door prachtige sneeuwlandschap en ondertussen spotten we elanden. Rond 8 uur ‘s avonds kom je aan in ons sfeervolle traditonele Zweedse huis. We heten je van harte welkom met een welkomstdrankje en een lekkere maaltijd in onze huiskamer.
Dag 2 Winterbushcraft basisprincipes
Na een lekker ontbijt gaan we samen op pad om een ontspannen tochtje te maken met onze sneeuwschoenen. Je kunt zo een beetje wennen aan de arctische omstandigheden en het materiaal. Onderweg vertellen we je aantal handige bushcraft tips. Hoe maakt je je eigen vuur. Ook leren we je de basisbeginselen van het navigeren. ‘s-Middags maak je je eigen vishengel waarmee we later gaan ijsvissen. Vanavond hebben we een lekkere warme maaltijd in onze gezellige huiskamer.
Dag 3 -5 Trekking "Into the Wild"
Na het ontbijt, gaan we gezamenlijk onze sledes en rugzakken inpakken. Wij zorgen voor hoogwaardig outdoor materiaal zoals expeditietenten, sledes, sneeuwschoenen en eten. Zelf neem je je rugzak, winterlaarzen/schoenen, geïsoleerde slaapmat en slaapzak en geschikte kleding mee. De eerste dag lopen we circa 8 km voordat we ons eerste kamp opslaan. We smelten sneeuw om water te koken voor onze overheerlijke ‘adventure food’ maaltijd. ‘s-avonds maken we een kampvuurtje en hopen het noorderlicht te spotten. De tweede dag breken we na het ontbijt ons kamp op en maken we ons klaar voor een dag wandelen over de hoogvlakte van de Funäsfjälls. Onderweg zien we wellicht we sporen van elanden, rendieren en sneeuwhoenders. Aan het einde van de middag zetten we ons kamp weer op en maken we onze maaltijd. We houden de noorderlicht alert in de gaten. Op de derde dag keren we weer terug naar de bewoonde wereld. Daar aangekomen kun je lekker warm douchen en staat er ‘s-avonds een lekkere elandenstoofpot voor je klaar.
Dag 6 Husky tocht en bezoek aan Røros
Een sledetocht met een span husky’s is vaak het hoogtepunt van de reis. Na het ontbijt rijden we naar de huskyfarm dichtbij het Noorse Røros. We maken daar een tocht van circa 3 uur. ‘s-Middags bezoeken we het sprookjesachtige stadje Røros. Je hebt hier voldoende tijd om rond te slenteren en mooie souvenirs te kopen. Of gewoon lekker genieten van een glühwein.
Dag 7 Fatbiken door de poedersneeuw
Vandaag weer een actieve dag. We maken een toertocht door de fjälls met onze fatbikes. Door de extreem dikke banden is fietsen door de sneeuw een unieke en VETTE ervaring. Voor de echte avonturiers bieden we nog de mogelijkheid om je eigen quinzee (iglo) te maken en hier een nacht in te slapen. Dit zul je niet gauw vergeten!
Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt kun je rustig inpakken en nog genieten van de overweldigende natuur. Als je zin hebt mag je zelf nog een tochtje maken met één van onze fatbikes. Of maak nog een mooie sneeuwschoenwandeling. Na de lunch brengen we je weer naar Trondheim. De vlucht naar Amsterdam komt in het begin van de avond aan.

Belangrijk: de programmadagen kunnen onderling wisselen afhankelijk van weersomstandigheden. Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Het dagprogramma wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>