Into The Wild

Zwerftocht met overnachtingen in berghutten 6-13 maart & 13-20 maart 2021

€1.450/pers
Min 2 - max 4 8 dagen Zwerftocht met sneeuwschoenen 2-daagse huskytocht Maaltijden incl. Twee overnachtingen in berghut

Wintertrekking met husky's en sneeuwschoenen

In week 10 (6-13 maart 2021) en week 11 (13-20 maart) organiseren wij een wintertrekking met een 2-daagse zwerftocht met sneeuwschoenen en een 2-daagse sledetocht met husky's! Je gaat echt "into the wild"! Tijdens deze week slaap je twee nachten in authentieke berghutten. We nemen je mee in de wildernis van het ongerepte berglandschap van Fjällnäs. We maken met onze sneeuwschoenen onze eigen sporen in de verse sneeuw waarbij we één nacht overnachten in een afgelegen berghut. We nemen de ijsboor en vishengels mee en proberen onze eigen forel te vangen. Na onze sneeuwschoentrekking hebben we een rustdag. Ook maken we samen een 2-daagse tocht met Alaskan husky's. Je krijgt je eigen slee met 4 of 5 husky's waarbij je wederom overnacht in een authentieke berghut. Een onvergetelijke ervaring! Wij zorgen ervoor dat alles veilig verloopt en dat het een onvergetelijke ervaring voor je wordt! Kijk hieronder voor het programma.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 4 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Luchthaventransfer Trondheim

Wij verzorgen de transfer van de luchthaven Trondheim naar Fjällnäs. Een prachtige rit van circa 2.15 uur. Je vlucht naar Trondheim moet je zelf boeken. Reken op circa €225 voor een retourvlucht Amsterdam-Trondheim.

Outdoor gear

Wij regelen voor jou alle outdoor spullen die je nodig hebt: winterslee (pulka), keukengerei, sneeuwschoenen. Je krijgt van ons een paklijst van de spullen die je zelf moet meenemen.

Unieke outdoorbeleving

Deze Into the Wild trektocht vergeet je nooit meer. Verder is deze reis inclusief een 2-daagse huskytocht, 3-daagse zwerftocht met sneeuwschoenen en twee overnachtingen in afgelegen berghutten. Het transport naar onze activiteiten is inbegrepen.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week zullen wij je begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden en koffie & thee in begrepen.

Programma

Dag 1 Aankomst
Vlucht Amsterdam-Trondheim. We halen je op van het vliegveld en rijden door prachtige sneeuwlandschap en ondertussen spotten we elanden. Rond half acht uur ‘s avonds kom je aan in ons sfeervolle traditonele Zweedse huis. We heten je van harte welkom met een welkomstdrankje en een lekkere maaltijd in onze huiskamer.
Dag 2 Dagtocht sneeuwschoenen
Na een goed ontbijt gaan we samen op pad om onze eerste zwerftocht te maken met onze sneeuwschoenen. We maken ons eigen spoor in de verse sneeuw en komen op plekken waar je zonder sneeuwschoenen moeilijk kunt komen. We maken ons eigen vuur en lunchen met een onvergetelijke uitzicht over het berglandschap van Funäsfjällen. ‘s Avonds hebben we een lekkere warme maaltijd in onze gezellige huiskamer.
Dag 3 & 4 Twee-daagse huskytocht met overnachting
Een sledetocht met een span husky’s is vaak het hoogtepunt van de reis. Na het ontbijt rijden we naar de huskyfarm dichtbij het Noorse Røros. We maken daar een 2-daagse tocht met je eigen slee en vier husky’s. Je zult verbaasd zijn over de werklust van de Husky’s maar ook hoe aanhankelijk de Alaskan husky’s zijn. Tijdens deze tocht zijn we ook verantwoordelijk voor de verzorging van de husky’s. We maken een overnachting in een afgelegen berghut en maken daar samen onze maaltijd klaar. De volgende ochtend verzorgen we de husky’s en spannen we ze weer voor de slee. Rond 12 uur zijn we dan weer terug bij de kennel.’s Middags bezoeken we het schilderachtige stadje Røros. Je hebt hier voldoende tijd om rond te slenteren en mooie souvenirs te kopen. ‘s Avonds slaap je weer in je comfortabele appartement en hebben ons diner in onze huiskamer.
Dag 5 Rustdag
Vandaag hebben we een rustdag. Je kunt vandaag een dag gaan skiën of langlaufen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een dagtocht te maken met een sneeuwscooter. We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn en helpen je verder op weg. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis.
Dag 6 & 7 Twee-daagse zwerftocht met sneeuwschoenen."Into the Wild"
Na het ontbijt, gaan we gezamenlijk onze pulka’s (sledes) en rugzakken inpakken. Vandaag gaan we een zwerftocht maken door bergen van Fjällnäs. Ons einddoel is een afgelegen berghut op circa 1000 meter boven zeeniveau onder de voet van de Storviglen (1561 meter hoog). Wij zorgen voor warme slaapzakken, eten, drinken tijdens deze trektocht. In de hut maken we het behaaglijk warm met de houtkachel. Als het donker wordt kun je genieten van een oneindige sterrenhemel. Hier is geen lichtvervuiling. Als we geluk hebben zien we misschien het Noorderlicht. De volgende dag pakken we onze rugzakken en pulka’s weer in en vervolgen we onze zwerftocht terug naar Fjällnäs. Aan het einde van de middag komen we daar weer aan en kun je lekker warm douchen en staat er ‘s-avonds een lekkere elandenstoofpot voor je klaar.
Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt kun je rustig inpakken. Je kunt zelf eventueel nog een wandeling maken en genieten van de overweldigende natuur. Rond half één brengen we je weer terug naar Trondheim. De vlucht naar Amsterdam komt in het begin van de avond aan.

Belangrijk: de programmadagen kunnen onderling wisselen afhankelijk van weersomstandigheden. Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Deze trekking wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>