"STOERE WIJVEN"HIKE DOOR DE FJÄLLS

€690/pers
Min 2 - max 6 8 dagen Eigen appartement Maaltijden incl. NL gids

Ontdek de Zweedse fjälls

Ladies only, dat is het thema van deze stoere trektocht. Samen met Winnifred maak je een 2-daagse trektocht door de fjälls met een overnachting. Op verzoek kunnen we deze ook naar 3 dagen uitbreiden. We vertrekken vanuit onze camping. Met de rugzak op en voldoende proviand mee gaan we de wildernis in. We overnachten in onze expeditie tenten. Maar als het nodig is kunnen we ook in onbemande berghutten slapen. Onderweg komen we kuddes rendieren tegen en vind je vast één of meerdere rendiergeweien. Je kunt genieten van het uitzicht op de Noorse bergen en de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. Wij zorgen voor de expeditietenten, kookgerei en het eten. Tijdens de eerste en de laatste twee dagen van deze reis, verblijf je in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet). Tijdens de trektocht slaap je uiteraard in je tentje of eventueel in een berghut (bij slecht weer). Je verblijft bij ons op basis van vol pension. Naast de hike, kunnen we in overleg met jou nog een aantal andere leuke activiteiten doen. Zoals een bezoek aan het Muskusossen Centrum in Tännäs. Ook kun je het oude mijnstadje en UN Werelderfgoed Röros in Noorwegen bezoeken.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Voor stoere vrouwen

Deze reis is ideaal voor vriendinnengroepen die er graag samen actief op uit trekken. De reis is een combinatie van comfort en avontuur. Je verblijft in één van onze appartementen en maakt mooie dagtrips. De 2-daagse trektocht met overnachting in een tent of berghut staat garant voor spannend avontuur.

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 6 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Je eigen appartement

Je beschikt over je eigen appartement dat je deelt met je andere reisgenoten. Het appartement heeft een eigen douche, toilet, lekkere bedden, TV en gratis WiFi.

Unieke outdoorbeleving

Wij regelen voor jou alle outdoor spullen die je nodig hebt: een expeditietent, keukengerei, expeditie-eten. Je krijgt van ons een paklijst van de spullen die je zelf moet meenemen, waaronder een eigen rugzak, slaapzak en matje.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week begeleiden wij je tijdens de verschillende activiteiten. Ook regelen wij het transport tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt, lunch en diner is inbegrepen.Je bent bij ons 'gast aan tafel'. We laten je zoveel mogelijk kennis maken met de Zweedse keuken en je mag mee helpen met de bereiding.

Programma

Dag 1 Aankomst
Je kunt er voor kiezen om met eigen vervoer te komen of te vliegen van Amsterdam-Trondheim. Wanneer je met het vliegtuig komt kun je gebruik maken van onze shuttle service of zelf een auto huren op het vliegveld. ‘s avonds heten we je van harte welkom met een welkomstdrankje en een lekkere maaltijd in onze huiskamer.
Dag 2 Dagtocht & basic wildkamperen tips
Na een lekker ontbijt gaan we samen op pad om een ontspannen verkenningstochtje te maken in de fjälls. Onderweg vertellen we je aantal handige tips voor wildkamperen. Hoe maakt je je eigen vuur? Hoe herken je wildsporen? Ook leren we je de basisbeginselen van het navigeren. ‘s-Avonds hebben we een lekkere warme maaltijd in onze gezellige huiskamer.
Dag 3 - 4 Trektocht - Into the Wild
Na het ontbijt, gaan we gezamenlijk onze rugzakken inpakken. Wij zorgen voor hoogwaardig outdoor materiaal zoals expeditietenten, keukengerei en het eten. Zelf neem je je rugzak, bergschoenen, geschikte kleding, slaapzak en een matje mee. Eventueel kun je ook een rugzak, slaapzak en matje via ons gebruiken. De eerste dag lopen we circa 15 km voordat we ons eerst kamp opslaan. Onderweg komen we kuddes rendieren tegen en vind je vast één of meerdere rendiergeweien. We overnachten in onze expeditietenten. Maar als het nodig is kunnen we ook in onbemande berghutten slapen. We gebruiken het bergwater voor het koken van onze overheerlijke ‘adventure food’ maaltijd. ‘s-Avonds maken we een kampvuurtje. Na een nacht in de bergen gaan we na het ontbijt weer op pad voor een wandeling van circa 18 km over de hoogvlakte van de Funäsfjälls. Je kunt genieten van het magnifieke uitzicht op de Noorse bergen en de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. Onderweg spotten we naar sporen van elanden, rendieren en sneeuwhoenders. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar de bewoonde wereld. Daar aangekomen kun je je lekker warm douchen en staat er een lekkere elandenstoofpot voor je klaar.
Dag 5 Oog in oog met de muskusos
Vandaag doen we het rustig aan. Relaxed opstaan en lekker ontbijten. ‘s Middag bezoeken we het Myskoxcentre in Tännäs waar je oog in oog komt te staan met de muskusos. Muskusossen zijn tijdgenoten van de mammoet. Ze komen ook in de bergen van Fjällnäs in het wild voor, maar de kans dat je ze te zien krijgt is bijzonder klein. ‘s Avonds hebben we een BBQ in onze grillhut.
Dag 6 Kennismaking met de Sami cultuur
Vandaag staat in het teken van de Sami cultuur. Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland. We maken een dagtocht over de Flatruet: de hoogste bergweg van Zweden. Je hebt hier het uitzicht op de zuidelijkste gletsjer van Zweden: de Helags gletsjer. Onderweg maak je een stop in het Sami-dorp Mittådalen. Hier kun je kennis maken met de Sami en hun levenswijze. In het dorp Messlingen maken we nog een prachtige wandeling en kun je pre-historische rotstekeningen zien.
Bezoek aan Røros
Na het ontbijt gaan we op pad naar het Noorse stadje Røros. Dit oude mijnbouwstadje staat sinds 1980 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is al voldoende aanleiding om een bezoek aan dit stadje te brengen. Twee straten met houten huizen en een stenen kerk zijn belangrijke onderdelen van het beschermde stadscentrum. Een bezoek aan het Røros-museum is ook zeer de moeite waard. Het is een openluchtmuseum waar je kunt kennis maken met het leven en werken in een kopermijn. Ook leuk om te weten is dat de winterscenes van Pippi Langkous in dit schilderachtige stadje zijn opgenomen.
Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt kun je rustig inpakken. Je hebt de gelegenheid om nog even wat te ontspannen. We hebben nog een fika (koffie met wat lekkers) en kletsen nog gezellig na. Je kunt nog een wandeling maken of een klein rondje fietsen op één van onze fatbikes. Begin van de middag brengen we je weer naar het vliegveld van Trondheim. De vlucht naar Amsterdam komt in het begin van de avond aan.

Belangrijk: de programmadagen kunnen onderling wisselen afhankelijk van weersomstandigheden. Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Het dagprogramma wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>