Wintersportavontuur in Zweeds Lapland

€1.375/pers
Min 2 - max 8 8 dagen Eigen appartement Maaltijden incl. huskytour / sneeuwscooter / skiën / ijsvissen / fatbiken / langlaufen / sneeuwschoenwandeling

Ongeëvenaarde winterbeleving

Beleef wintersport in Fjällnäs zoals je het nog nooit gedaan hebt! Tijdens deze 8-daagse reis maak je kennis met alle hoogtepunten van een typisch Laplands wintersportavontuur. Je verblijft in één van onze appartementen (met eigen douche en toilet) op basis van vol pension. Je bent bij ons 'gast aan tafel'. We laten je zoveel mogelijk kennis maken met de Zweedse keuken en je mag mee helpen met de bereiding. Wij bieden graag maatwerk. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en samen met jou maken we je ideale reis op maat.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden

Uniek vanwege

Kleinschaligheid & maatwerk

We bieden dit arrangement aan voor een groepsgrootte van minimaal 2 personen en maximaal 8 personen. Heb je speciale wensen? Vertel het ons en we maken samen met jou de reis op maat.

Luchthaventransfer Trondheim

Wij verzorgen de transfer van de luchthaven Trondheim naar Fjällnäs. Een prachtige rit van circa 2.15 uur. Je vlucht naar Trondheim moet je zelf boeken. Reken op circa €225 voor een retourvlucht Amsterdam-Trondheim.

Inclusief de volgende winteractiviteiten

De reis is inclusief een hondensleetocht, sneeuwscootersafari (halve dag), skipas voor een dag skiën of langlaufen, bezoek aan het muskusossen centrum in Tännäs, sneeuwschoenwandeling, ijsvissen, een fatbiketocht en een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed stadje Røros. Tijdens je verblijf regelen we ook het transport voor de activiteiten.

Je eigen appartement

Je overnacht in een appartement met eigen douche, toilet, lekkere bedden, TV en gratis WiFi.

Nederlandse begeleiding

Tijdens de hele week begeleiden wij je tijdens de verschillende activiteiten.

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. Je bent bij ons 'gast aan tafel'. We laten je zoveel mogelijk kennis maken met de Zweedse keuken en je mag mee helpen met de bereiding.

Programma

Dag 1 Aankomst
Vlucht Amsterdam-Trondheim. We halen je op van het vliegveld en rijden door prachtig sneeuwlandschap en ondertussen spotten we elanden. Rond 8 uur ‘s-avonds kom je aan in ons sfeervolle traditionele Zweedse huis. We heten je van harte welkom met een welkomstdrankje en een lekkere maaltijd in onze huiskamer. ‘s Avonds geven we nog een korte presentatie over wat je deze week kunt verwachten.
Dag 2 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
De eerste dag staat in het teken van wennen aan de Arctische omstandigheden. We gaan een sneeuwschoenwandeling maken door de besneeuwde bergen van Fjällnäs. Onderweg maken we op een kampvuurtje onze lunch klaar. ‘s Middags maken we onze eigen vishengel en gaan we ijsvissen. Onze zelf gevangen vis gaan we ‘s-avonds bakken of roken. Na het avondeten gaan we op de uitkijk voor het noorderlicht.
Dag 3 Sneeuwscooter-safari
Fjällnas is het walhalla voor toertochten met de sneeuwscooter. Vandaag maak je een tocht van circa 4 uur die onvergetelijk zal zijn. We gebruiken 2-sits sneeuwscooters. Eerst krijg je een instructie over het rijden op de sneeuwscooter. Daarna gaan we samen met onze gids de fjälls in. Onderweg maken we onze eigen lunch klaar boven een zelfgemaakt vuur. Vergeet vandaag niet je rijbewijs mee te nemen.
Dag 4 Skiën in het beste skigebied van Scandinavië
Fjällnäs ligt op 5 autominuten van het skigebied Tänndalen. Dit skigebied is in 2018 uitgeroepen tot het beste skigebied van Scandinavië! Wij zorgen voor het vervoer van en naar het skigebied. Je kunt daar je ski-uitrusting huren. De skipas is inbegrepen. Op de pistes zijn er voldoende leuke restaurantjes voor de lunch of een lekkere ‘fika’.
Dag 5 Oog in oog met muskusossen & rendieren
Vandaag kom je oog in oog te staan met de imposante muskusossen. Muskusossen zijn tijdgenoten van de mammoet. Ze komen in de bergen van Fjällnäs ook in het wild voor, maar de kans dat je dan te zien krijgt is heel klein. ‘s Middags gaan we op bezoek bij een rendierenfarm in Funäsdalen. Zo dicht bij rendieren ben je nog nooit geweest!
Dag 6 Langlaufen of Fatbiken
Vandaag hebben we weer een actieve dag. ‘s Ochtends leren we je de basisbeginselen van het langlaufen. Het is ook mogelijk om één van onze fatbikes te gebruiken voor een mooie tocht over de langlauftrails. Door de extreem dikke banden is fietsen door de sneeuw een unieke en VETTE ervaring.
Dag 7 Hondensledetocht en bezoek aan Røros
Een sledetocht met een span husky’s is vaak het hoogtepunt van de reis. Na het ontbijt rijden we naar de huskyfarm dichtbij het Noorse Røros. We maken daar een tocht van circa 3 uur. ‘s Middags bezoeken we het Noorse stadje Røros. Dit staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je hebt hier voldoende tijd om rond te slenteren en mooie souvenirs te kopen. Of gewoon lekker genieten van een glühwein.
Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt kun je rustig inpakken en nog genieten van de overweldigende natuur. Als je zin hebt mag je zelf nog een tochtje maken met één van onze fatbikes. Of maak nog een mooie sneeuwschoenwandeling. Na de lunch brengen we je weer naar Trondheim. De vlucht naar Amsterdam komt in het begin van de avond aan.

Belangrijk: de programmadagen kunnen onderling wisselen afhankelijk van weersomstandigheden. Je kunt deze reis boeken voor minimaal 2 personen. Het dagprogramma wordt in groepsverband aangeboden. De groepsgrootte is maximaal 8 personen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>