Activiteiten-winter

ACTIVITEITEN - WINTER

Skiën in het beste skigebied van Scandinavië

Fjällnäs ligt in één van de mooiste wintersportgebieden van Zweden. Meer dan 160 afdalingen liggen op je te wachten! Op vijf minuten autorijden van onze camping ligt het skigebied Tänndalen. Tänndalen is al meerdere keren uitgeroepen tot het beste skigebied van Scandinavië. Doe je ski's aan en geniet van 40 km aan mooie afdalingen en perfecte sneeuw! Je kunt daarnaast ook prachtig skiën in Ramundberget en Funäsdalen. Wil je even bijkomen van je inspanningen, dan zijn er voldoende gezellige restaurantjes te vinden op de pistes. De skibus stopt direct bij onze camping.

Paardrijden in de winter

Tijdens het winterseizoen biedt Fjällpilens toertochten aan op IJslandse paarden. Onder begeleiding van een gids maak je een onvergetelijke tocht door het winterse landschap van de Funäsfjällen.

Fatbiken op wintertrails

Fietsen in de sneeuw doe je met een fatbike. Fatbike is fun! Tijdens de winter prepareren we een trail over het Malmagen meer. Je kunt ook een tocht maken over de vele geprepareerde langlauf en sneeuwscooter trails. Wij hebben zes fatbikes te huur in verschillende maten waarmee jezelf op pad kunt gaan. Een onvergetelijke ervaring!

Langlauf paradijs

Langenlaufen is dé nationale sport in Zweden. Fjällnäs is een Eldorado voor langlaufers. De Zweedse langlauf elite traint vanaf de herfst in de regio Funasfjällen. Je kunt vele dagtochten en meerdaagse tochten maken. De langlauf trails lopen direct langs onze camping. Classic of free-style? Het is allemaal mogelijk. Ben je nog een beginner? We helpen je graag op weg met de basisbeginselen van het classic style langlaufen.

Hondensledetocht in Fjällnäs

Zelf een tocht maken met echte Alaskan Husky's staat voor veel mensen bovenaan de bucketlist. Een hondensleetocht maakt je winterervaring inderdaad helemaal compleet. Het is de perfecte manier om het winterlandschap te verkennen en tegelijkertijd te genieten van de spannende en opwindende activiteit. Tijdens de winter organiseren wij van Kerstmis tot en met Pasen huskytochten die direct vanaf onze camping vertrekken. De tocht is circa 11 km lang en duurt ongeveer een uur.

Sneeuwscooter safari

Met meer dan 600 km aan sneeuwscooter trails in Funäsfjällen heb je ongekende mogelijkheden. Met de sneeuwscooter kun je verder in het gebied doordringen en kom je op de hoogste bergtoppen en geniet je van het fantastische uitzicht. We organiseren zowel 4-uurs tochten als complete dagtochten. Je gaat met een ervaren gids pad zodat het ook een veilige tocht is. Huur van sneeuwscooters en guided tours bij: - Puls - Artic Camp.

Magisch Noorderlicht

In de periode tussen half september en half april is het donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Een magische ervaring die je niet snel zult vergeten. Garanties zijn er niet, alleen kansen. Maar onze camping bevindt zich noordelijk genoeg om het noorderlicht te zien. We waarschuwen je graag van te voren als er een geomagnetische storm (of windje) op komst is en het noorderlicht mogelijk goed te zien is.

Oog in oog met muskusossen

In de bergen bij Fjällnäs leven een tiental muskusossen in het wild. Deze prehistorische dieren - tijdgenoten van de mammoet - zijn zo'n 30 jaar geleden vanuit het Noorse Dovrefjell naar Zweden gelopen. De kans dat je ze in het wild in levende lijve tegenkomt is klein. Maar in het Myskoxcentre in Tännäs, 30 minuten rijden van onze camping, worden ze in een fokprogramma gehouden. Hier kun je ze onder begeleiding van een gids zes exemplaren van deze imposante dieren van dichtbij zien.

Zwerftocht met sneeuwschoenen

Bind je sneeuwschoenen onder en wandel door de sneeuw. Iedereen kan dit. Je kunt zelf op pad gaan over uitgezette winterpaden. Wanneer je echter iets meer uitdaging wilt of simpelweg wat steiler wilt gaan, dan gaan we graag als gids met je mee! We nemen je mee op een zwerftocht door de "djupsnö" (diepe sneeuw) en laten je prachtige vergezichten zien.

Ontmoeting met Sami en rendieren

Fjällnäs ligt in het graasgebied van Sami. Je kunt hier dus uitgebreid kennis maken met de Sami cultuur. In onze omgeving zijn een aantal Sami families die rendierkuddes houden. Deze kun je ook in de winter bezoeken en de rendieren van heel dichtbij zien! Uiteraard is het mogelijk om rendiervlees of een rendierhuid te kopen.

Snowkiting

Funäsfjällen is misschien wel het beste snowkite gebied van Zweden. Je hebt gemakkelijk bereikbare snowkite spots en goede windcondities. Ons Malmagenmeer is een perfecte plek om te snowkiten. In Funäsfjallen is een snowkite-school aanwezig. Iedereen ongeachte het niveau is welkom. Tijdens het winterseizoen wordt elke dag cursus gegeven. Meer informatie: snowkiteskolan@gmail.com, telefoon: 0723415358

Røros en nog veel meer

Wat dacht je van een bezoek aan de bierbrouwerij Härjebrygg, of aan het Härjedalens Fjällmuseum in Funasdälen? Of bezoek het UNESCO Werelderfgoed stadje Røros net over de grens in Noorwegen. De winterscenes van Pippi Langkous zijn in dit schilderachtige stadje opgenomen.

Wil je meer informatie of reserveren?