NATURE - OUTDOOR - WILDLIFE

SKIËN IN HET BESTE SKIGEBIED VAN SCANDINAVIË

Fjällnäs ligt in één van de mooiste wintersportgebieden van Zweden. Meer dan 160 afdalingen liggen op je te wachten! Op vijf minuten autorijden van onze camping ligt het skigebied Tänndalen. Tänndalen is al meerdere keren uitgeroepen tot het beste skigebied van Scandinavië. Doe je ski's aan en geniet van mooie afdalingen en perfecte sneeuw! Je kunt daarnaast ook prachtige skiën in Ramundberget en Funäsdalen. Wil je even bijkomen van je inspanningen, dan zijn er voldoende gezellige restaurantjes te vinden op de pistes. Er gaat een skibus, maar we kunnen je ook brengen en halen met onze shuttle-service.

FATBIKING IN DE POEDERSNEEUW!

Mountainbiken in de sneeuw doe je met een fatbike. Fat is fun! Met de knisperende sneeuw onder de dikke banden. De eerste sporen maken door de vers gevallen poedersneeuw. Of ga een tocht maken over de vele geprepareerde langlauf en sneeuwscooter trails en ontdek het machtige sneeuwlandschap op je fatbike. Wij hebben zes fatbikes te huur in verschillende maten. Je kunt zelf op pad gaan, maar we organiseren op afspraak ook tours onder begeleiding. Een onvergetelijke ervaring!

GA LANGLAUFEN EN DOE ALS DE ZWEDEN

Langenlaufen is dé nationale sport in Zweden. Fjällnäs is een waar Eldorado voor langlaufers. De Zweedse langlauf elite traint vanaf de herfst in de regio Funasfjällen. Je kunt vele dagtochten en meerdaagse tochten maken. De langlauf trails lopen direct langs onze camping. Classic of free-style? Het is allemaal mogelijk. Ben je nog een beginner? We helpen je graag op weg met de basisbeginselen van het classic style langlaufen. Uiteraard kun je via ons langlaufski's en -schoenen huren.

HONDENSLEETOCHT IN FJÄLLNÄS!

Zelf een tocht maken met echte Alaskan Husky's staat voor veel mensen bovenaan de bucketlist. Een hondensleetocht maakt je winterervaring inderdaad helemaal compleet. Het is de perfecte manier om het winterlandschap te verkennen en tegelijkertijd te genieten van de spannende en opwindende activiteit. In de winter van 2020-2021 organiseren wij hondensleetochten die direct vanaf onze camping vertrekken. De tocht duurt ongeveer een uur.

SNEEUWSCOOTER SAFARI

Met meer dan 600 km aan sneeuwscooter trails in Funäsfjällen heb je ongekende mogelijkheden. Met de sneeuwscooter kun je verder in het gebied doordringen en kom je op de hoogste bergtoppen en geniet je van het fantastische uitzicht. We organiseren zowel 4-uurs tochten als complete dagtochten. Je gaat met een ervaren gids pad zodat het ook een veilige tocht is.

MAGISCH NOORDERLICHT

In de periode tussen half september en eind maart is het donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Een magische ervaring die je niet snel zult vergeten. Garanties zijn er niet, alleen kansen. Maar onze camping bevindt zich noordelijk genoeg om het noorderlicht te zien. Natuurlijk houden we het zelf goed in de gaten, want wij krijgen er ook nooit genoeg van. We waarschuwen je graag van te voren als er een geomagnetische storm (of windje) op komst is en het noorderlicht mogelijk goed te zien is.

OOG IN OOG MET MUSKUSOSSEN

In de bergen bij Fjällnäs leven zo'n 10 muskusossen in het wild. Deze prehistorische dieren - tijdgenoten van de mammoet - zijn zo'n 30 jaar geleden vanuit het Noorse Dovrefjell naar Zweden gelopen. De kans dat je ze in het wild in levende lijve tegenkomt is klein. Maar in het Myskoxcentre in Tännäs, 30 minuten rijden van onze camping, worden ze in een fokprogramma gehouden. Hier kun je ze onder begeleiding van een gids zes exemplaren van deze imposante dieren van dichtbij zien.

ZWERFTOCHT MET SNEEUWSCHOENEN

Trek de sneeuwschoenen aan en wandel door de sneeuw. Iedereen kan dit. Je kunt zelf op pad gaan over uitgezette winterpaden. Wanneer je echter iets meer uitdaging wilt of simpelweg wat steiler wilt gaan, dan gaan we graag als gids met je mee! We nemen je graag mee op een zwerftocht door de diepe sneeuw en laten je prachtige vergezichten zien.

MAAK KENNIS MET DE SAMI EN RENDIEREN

Fjällnäs ligt in Zweeds Lapland. Je kunt hier dus uitgebreid kennis maken met de Sami cultuur. In onze omgeving zijn een aantal Sami families die rendierkuddes houden. Deze kun je ook in de winter bezoeken en de rendieren van heel dichtbij zien! Uiteraard is het mogelijk om rendiervlees of een rendierhuid te kopen.

SCHAATSEN OVER ZWART IJS

Schaatsen is bij ons beperkt mogelijk. Als er nog niet veel sneeuw gevallen is, kan er in november en december bij ons geschaatst worden. Het ijs op de meren is dan nog niet bedekt onder een dik pak sneeuw. Dit is de periode om er op uit te gaan met de schaatsen. Dit kan bij ons op het Malmagenmeer. Maar een zwerftocht over de meren van het Rogen Natuur Reservaat is ook een ongekende belevenis! Voor meer informatie over schaatsen in Zweden: www.natuurijszweden.nl

RØROS EN NOG VEEL MEER!

Wat dacht je van een bezoek aan de bierbrouwerij Härjebrygg, of aan het Härjedalens Fjällmuseum in Funasdälen? Of bezoek het UNESCO Werelderfgoed stadje Røros net over de grens in Noorwegen. De winterscenes van Pippi Langkous zijn in dit schilderachtige stadje opgenomen.