Activiteiten-winter

ACTIVITEITEN - WINTER

Hondensledetocht in Fjällnäs

Geniet van een prachtige sledetocht met husky's die je slede voorttrekken. Het is een unieke manier om het winterlandschap te ervaren. Tijdens de winter organiseren wij van Kerstmis tot en met Pasen huskytochten die direct vanaf onze camping vertrekken. De tocht gaat over het Malmagen meer en is circa 12 km lang en duurt ongeveer een uur. We rijden elke dinsdag en donderdag om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Prijs: - volwassenen: 890 kr - kinderen tot en met 10 jaar: 445 kr.

Skiën

Fjällnäs ligt in één van de mooiste wintersportgebieden van Zweden. Meer dan 160 afdalingen liggen op je te wachten! Op vijf minuten autorijden van onze camping ligt het skigebied Tänndalen. Doe je ski's aan en geniet van 40 km aan mooie afdalingen en perfecte sneeuw! Je kunt daarnaast ook prachtig skiën in Ramundberget en Funäsdalen. Wil je even bijkomen van je inspanningen, dan zijn er voldoende gezellige restaurantjes te vinden op de pistes. De skibus stopt direct bij onze camping.

Sneeuwscooter

Met meer dan 600 km aan sneeuwscooter trails in Funäsfjällen heb je ongekende mogelijkheden. In samenwerking met Puls organiseren we zowel 3-uurs tochten als complete dagtochten. Je gaat met een ervaren gids pad zodat het ook een veilige tocht is. Op aanvraag kunnen wij een sneeuwscootertoer voor je boeken bij Puls.

Paardrijden in de winter

Tijdens het winterseizoen biedt Fjällpilens toertochten aan op IJslandse paarden. Onder begeleiding van een gids maak je een onvergetelijke tocht door het winterse landschap van de Funäsfjällen. Op aanvraag kunnen we een toer voor je boeken bij Fjällpilens.

Fatbiken op wintertrails

Fietsen in de sneeuw doe je met een fatbike. Fatbike is fun! Tijdens de winter prepareren we een trail over het Malmagen meer. Je kunt ook een tocht maken over de vele geprepareerde langlauf en sneeuwscooter trails. Wij hebben zes fatbikes te huur in verschillende maten waarmee jezelf op pad kunt gaan. Een onvergetelijke ervaring! Prijs: fatbike met helm: 4 uur, 200 kr

Langlaufen

De Funäsfjällen zijn een Eldorado voor langlaufers. Je kunt vele dagtochten en meerdaagse tochten maken. De trails starten direct vanaf onze camping. Ben je nog een beginner? We helpen je graag op weg met een gegidste introductiecursus langlaufen. Prijs introductiecursus langlaufen: Circa 4 uur, inclusief fika, dagpas. Exclusief materiaalhuur: - Volwasenen: 350 kr - Kinderen (10 tot 16 jaar): 250 kr

Zwerftocht met sneeuwschoenen

Bind je sneeuwschoenen onder en wandel door de sneeuw. Iedereen kan dit. Je kunt zelf op pad gaan over uitgezette winterpaden. Maar je kunt ook een gegidste toer bij ons boeken. Prijs: - huur sneeuwschoenen: 125 kr per persoon voor een dag - Gegidste toer met fika (circa 4 uur): volwassenen 350 kr, kinderen (10 - 16 jaar) 250 kr.

IJsvissen

IJsvissen is een zeer populaire bezigheid in Zweden. Met een grote ijsboor maak je een gat in het ijs. Het ijs is wel meer dan één meter dik! Met een speciale ijsvishengel beproef je je geluk. Het vereist soms wat geduld. Maar als je een mooie forel vangt is dat het wachten de moeite waard! Prijs: - Huur ijsboor, hengel, maden: 125 kr per persoon (exclusief visvergunning) - Gegidste ijsvis activiteit met fika: 250 kr per persoon (exclusief visvergunning)

Wildfondue

Geniet na een dag vol activiteiten van een heerlijke wildfondue in de sfeervolle berghut "Andersborg Våffelstuga". Met een taxi-scooter (vesslan) word je naar de berghut gereden en weer opgehaald. Met een beetje geluk zie je zelfs nog het noorderlicht! Op aanvraag kunnen wij de wildfondue voor je boeken. Prijsindicatie (2022) 995 kr per persoon.

Noorderlicht

In de periode tussen half september en half april is het donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Een magische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Oog in oog met muskusossen

In de bergen bij Fjällnäs leven een tiental muskusossen in het wild. Deze prehistorische dieren - tijdgenoten van de mammoet - zijn zo'n 40 jaar geleden vanuit het Noorwegen naar Zweden gelopen. De kans dat je ze in het wild is klein. Maar in het Myskoxcentre in Tännäs worden ze in een bezoekerscentrum gehouden. Hier kun je ze onder begeleiding van een gids van dichtbij zien. Op aanvraag kunnen wij een toer voor je boeken bij het Myskox Centrum.

Ontmoeting met Sami en rendieren

Fjällnäs ligt midden in zomerweide van de rendieren die door de Sami worden gehouden. Je kunt hier dus uitgebreid kennis maken met de Sami cultuur. In onze omgeving zijn een aantal Sami families die rendierkuddes houden. Deze kun je ook in de winter bezoeken en de rendieren van heel dichtbij zien! Op aanvraag kunnen we een bezoek aan de Sami voor je boeken.

Snowkiting

Funäsfjällen is misschien wel het beste snowkite gebied van Zweden. Je hebt gemakkelijk bereikbare snowkite spots en goede windcondities. Ons Malmagenmeer is een perfecte plek om te snowkiten. In Funäsfjallen is een snowkite-school aanwezig. Iedereen ongeachte het niveau is welkom. Tijdens het winterseizoen wordt elke dag cursus gegeven. Meer informatie: snowkiteskolan@gmail.com.

Røros en nog veel meer

Wat dacht je van een bezoek aan de bierbrouwerij Härjebrygg, of aan het Härjedalens Fjällmuseum in Funasdälen? Of bezoek het UNESCO Werelderfgoed stadje Røros net over de grens in Noorwegen. De winterscenes van Pippi Langkous zijn in dit schilderachtige stadje opgenomen.

Wil je meer informatie of reserveren?