Ons verhaal

ONS VERHAAL

Hej! Wij zijn Hans en Winnifred en trotse eigenaren van Fjällnäs Camping & Lodges. Oorspronkelijk komen we uit Noord-Holland, Nederland. Onze twee zoons - die ieder hun eigen sociale en werkzame leven hebben - wonen nog steeds in Nederland. We zijn al jaren enthousiaste outdoor liefhebbers. Scandinavië en met name Zweden heeft ons hart gestolen. In de afgelopen jaren hebben wij zowel in de winter als in de zomer vele mooie trektochten gemaakt. In 2018 hebben we de stap gezet om onze droom te verwezenlijken. We hebben onze banen in Nederland opgezegd en vanaf 1 juni 2019 zijn wij echte 'campingbazen'. Fjällnäs Camping & Lodges is een gemoedelijke camping met een aantal appartementen gelegen in het westen van Härjedalen, dichtbij de Noorse grens. Dit is één van de mooiste berggebieden van Zweden. We willen graag onze voorliefde en ervaring met de Zweedse natuur delen met onze gasten. Välkommen till Fjällnäs!

Hans

"The mountains are calling and I must go". Deze uitspraak van John Muir - de grondlegger van de Amerikaanse nationale parken is mijn lijfspreuk geworden. Na mijn studie Sociale Geografie en Milieukunde heb ik me sinds 1991 met duurzaamheid en klimaat beziggehouden. Tot eind april 2019 gaf ik als partner leiding aan de duurzaamheidspraktijk van PwC in Nederland. In onze vrije tijd ontvluchtten we de hectiek van alle dag en trokken we er op uit in de bergen en uitgestrekte wildernis van Zweden en Noorwegen. De afgelopen jaren voelde ik steeds meer de drang naar vrijheid, de natuur en de bergen. In de zomer van 2018 hebben we de knoop doorgehakt en Fjällnäs Camping & Lodges gekocht. Een prachtig en spannend avontuur! Het voelt alsof je weer helemaal opnieuw begint. Van duurzaamheidsadviseur naar campingbaas: een mooie carrière-switch! Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van de prachtige omgeving van Fjällnäs als wij.

Winnifred

"Jag har aldrig gjort så jag tror att jag kan göra". Of in goed Nederlands: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan". Pipi Langkous sprak deze filosofische woorden en deze levenshouding probeer ik ook te hebben. Mijn doel is om onbekommerd en met meer lef in het leven te staan, zodat nieuwe dingen op je pad komen. Ik heb een achtergrond in personeelswerk en als personeelsmedewerker gewerkt bij o.a. Van Lanschot Bankiers, OTIS Liften en Crown Van Gelder. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben ik Woefz hondentrimsalon begonnen. Dit was een hele leuke verandering, wat op dat moment goed in mijn leven paste. Ik ben een echt natuurmens. Met onze Tibetaanse terriër Barry ga ik graag aan de wandel. Maar ik houd ook erg van gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten. Voor mij is het wonen en werken in Zweden dan ook een spannend avontuur, waarin al deze aspecten hopelijk weer samenkomen. Ik hoop dat onze gasten een hele mooie tijd beleven bij ons op de camping en in de fjälls van Funäsdalen.