Activiteiten-zomer

ACTIVITEITEN - ZOMER

Welkom in het wandelparadijs

Beleef de rust en de uitgestrektheid van de Funasfjällen. Je vindt hier meer dan 40 gemarkeerde wandelpaden, 60 pieken boven de 1000 meter en meer dan 200 bergmeren. Fjällnäs ligt midden in dit wandelparadijs. Volop mogelijkheden voor een dagtocht of meerdaagse tochten. In de bergen bij Fjällnäs zijn ook een aantal onbemande schuilhutten waar je een stop kunt maken. Onderweg kom je gegarandeerd rendieren tegen. Met een beetje geluk vind je misschien nog een gewei! We geven je graag tips voor mooie wandelingen.

Elandsafari

Wij verzorgen exclusieve wildlife safari's voor kleine groepen tot maximaal 6 personen. De guided tours verzorgen wij bij voorkeur 's ochtends vroeg zodat we de grootste kans hebben op het spotten van elanden, vossen, reeën, auerhoenen en uilen. We laten je het prachtige landschap van Funäsfjällen zien en geven uitleg over de bijzondere dieren. De tour is inclusief een ontbijt op een bijzondere locatie. Neem tijdig contact met ons op voor het reserveren van je wildlife safari! Kosten: volwassenen 575 kr, / kinderen (tot en met 12 jaar): 350 kr. Minimum prijs 2000 kr voor een tour.

Mountainbiken

Tijdens de zomer is het skigebied van Hamra één groot MTB paradijs. Samen met je MTB of fatbike ga je in de lift omhoog en heb je de keus uit tientallen afdalingen. Afdalingen zijn er in allerlei moeilijkheidsgraden: van beginners tot 'dare-devils'. Uiteraard kun je ook één van de vele MTB-parcoursen fietsen die in Funäsfjallen zijn aangelegd. Wij verhuren MTB's en fatbikes.

Kanovaren

Je kunt bij ons kano's en kajaks huren om rustig peddelend het Malmagenmeer te verkennen. Voor de avonturiers is het nabijgelegen Rogens Natuurreservaat een waar kanoparadijs. Het gebied ligt op een bergplateau op circa 750 meter en grenst aan het in Noorwegen gelegen Femundsmarka. Er is een wirwar van grillig gevormde meertjes en centraal in het gebied ligt het grote Rogenmeer. Door het gebied lopen enkele goed gemarkeerde wandelpaden en er zijn twee bemande berghutten.

(Vlieg)vissen

Vang je eigen forel of zalmforel in het Malmagenmeer of in één van de vele bergmeren en riviertjes die Funäsfjällen rijk is. 's Avonds kun je je eigen gevangen vis roken op de camping. Wij verhuren twee roeiboten. Tijdens het zomerseizoen bieden we vliegviscursussen aan voor beginners. 's Avonds leren we je de basistechnieken van het werpen. De volgende dag nemen we je mee naar een prachtige rivier waar je echt gaat vliegvissen. Het gebruik van vliegvishengel en visvergunning is inbegrepen. Kosten: - Volwassenen: 1.000 kr per persoon - Kinderen (10 tot en met 14 jaar). 500 kr. Minimum aantal deelnemers: 4 personen of 3.500 kr

Dagtocht met IJslandse paarden

Maak een dagtocht door de fjälls op je 'eigen' IJslandse paard. Je kunt een toer van een halve of een hele dag boeken. Onder begeleiding van een ervaren gids van Fjällpilens maak je een onvergetelijke tocht. Maximaal acht deelnemers. Kosten (2021): - halve dag: 1.150 kr per persoon - hele dag: 1.600 kr per persoon

Ontdek de Sami cultuur

Binnen het gebied Funäsfjällen hebben verschillende Samische gemeenschappen toegang tot grasland voor hun rendieren Fjällnäs ligt midden in Sami gebied Ruvhten Sijte. Om rendieren te spotten hoef je niet van onze camping af. De rendieren komen regelmatig bij ons op bezoek. Om kennis te maken met de Sami cultuur is een bezoek aan het Sami dorp Mittådalen in combinatie met een rit over de Flatruet - de hoogste bergweg van Zweden - zeer de moeite waard. In Funäsdalen kun je een bezoek brengen aan het Fjällmuseum en het Sami-park Lopme Laante.

Via Ferrata - Funäsdalsberget

Beklim Funäsdalsberget langs een prachtig klimpad en ervaar het tintelende gevoel van de steile berg. De via ferrata van Funäsdalsbergets is een steil klimpad met fantastische uitzichten. Met een beveiligde kabel langs het parcours, klimgordel, helm en een korte bespreking van de uitrusting van Topsports-experts, kun je gemakkelijk en veilig op eigen gelegenheid naar de top van de berg klimmen. Eenmaal boven kun je genieten van een fantastisch uitzicht vanaf het terras van de Toppstugan. De klim duurt een paar uur en is een spannende uitdaging voor het hele gezin. Kosten voor huur uitrusting: 250 kr.

Golfbanen in Funäsfjällen

Twee van de mooiste en meest spectaculaire golfbanen van Zweden bevinden zich in de Funäsfjällen. De 18-holes golfbaan in Ljusnedal is de oudste bergbaan van Zweden, gebouwd in 1972 en er is twee keer een professionele tour georganiseerd. De 9-holes baan van Ramundberget langs Ljusnan is een klein juweeltje in de bergen volgens Swedish Golf.

Røros, UNESCO Wereld Erfgoed in Noorwegen

Røros staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dat is al voldoende aanleiding om een bezoek aan dit stadje te brengen. Twee straten met houten huizen en een stenen kerk zijn belangrijke onderdelen van het beschermde stadscentrum. Een bezoek aan het Rørosmuseum is zeer de moeite waard. Het is een openluchtmuseum waar je kunt kennis maken met het leven en werken in een kopermijn. Ook leuk om te weten is dat de winterscenes van Pippi Langkous in dit schilderachtige stadje zijn opgenomen.

Oog in oog met de muskusos

De muskusos is een tijdgenoot van de mammoet. Een ontmoeting is zeer bijzonder. In Zweden leeft er nog één wilde kudde muskusossen: in de hoger gelegen bergen bij Fjällnäs. De kans dat je deze oerdieren in het wild tegenkomt is echter zeer klein. In het Myskox Centrum in Tännäs kun je onder begeleiding van een gids deze imposante dieren in levende lijve zien! Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Flatruet: hoogste bergweg van Zweden

De Flatruet is de hoogste bergweg van Zweden. Over de gravelweg rij je door een indrukwekkend berglandschap. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht en zie je in de verte de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. De Flatruet leent zich prima voor een dagtocht in combinatie met het Sami-dorp Mittådalen. Je kunt onderweg ook nog een mooie wandeling maken. De wandeling Flatruet is een onderdeel van de Goldtur wandelingen (nummer 27).

Wil je meer informatie of reserveren?