OUTDOOR - NATURE - WILDLIFE

WELKOM IN HET WANDELPARADIJS

Beleef de rust en de uitgestrektheid van de Funasfjällen. Je vindt hier meer dan 40 gemarkeerde wandelpaden, 60 pieken boven de 1000 meter en meer dan 200 bergmeren. Fjällnäs ligt midden in dit wandelparadijs. Kortom volop mogelijkheden voor een dagtocht of meerdaagse tochten. In de bergen bij Fjällnäs zijn ook een aantal onbemande schuilhutten waar je een stop kunt maken. Onderweg kom je gegarandeerd rendieren tegen. Met een beetje geluk vind je misschien nog een gewei! We geven je graag tips voor mooie wandelingen.

MTB & Downhill

Het Tänndalen Fjällcykelpark is een fietsparadijs, op slechts 3 km van onze camping. De skilift brengt jou en je fiets naar boven en vandaar uit heb je oneindige mogelijkheden van eenvoudige tot uitdagende afdalingen en geprepareerde MTB-trails. Wij verhuren fatbikes en MTB's. Ook bij de sportshop van het skigebied kun je MTB's huren.

KANOVAREN

Je kunt bij ons kano's en kajaks huren om rustig peddelend het Malmagenmeer te verkennen. Voor de avonturiers is het nabijgelegen Rogens Natuurreservaat een waar kanoparadijs. Het gebied ligt op een bergplateau op circa 750 meter en grenst aan het in Noorwegen gelegen Femundsmarka. Er is een wirwar van grillig gevormde meertjes en centraal in het gebied ligt het grote Rogenmeer. Door het gebied lopen enkele goed gemarkeerde wandelpaden en er zijn twee bemande berghutten.

(VLIEG)VISSEN

Vang je eigen forel of zalmforel (artic char / röding) in het Malmagenmeer of in één van de vele bergmeren die Funäsfjällen rijk is. 's Avonds kun je je eigen gevangen vis roken op de camping. We bieden ook vliegvis-workshops aan in combinatie met een dagtocht onder begeleiding van een gids.

ONTDEK DE SAMI CULTUUR

Binnen het gebied Funäsfjällen hebben drie Samische gemeenschappen toegang tot grasland voor hun rendieren, namelijk de Sami-dorpen Mittådalen, Ruvhten Sijte en Handölsdalen, vlakbij Tännäs. Om rendieren te spotten hoef je niet van onze camping af. Onze camping ligt midden in het grasland voor rendieren en zij komen regelmatig 'buurten'. Om kennis te maken met de Sami cultuur is een bezoek aan het Sami dorp Mittådalen in combinatie met een rit over de Flatruet - de hoogste bergweg van Zweden - zeer de moeite waard. In Funäsdalen kun je een bezoek brengen aan het Fjällmuseum en het Sami-park Lopme Laante.

RØROS, OUDE MIJNSTAD IN NOORWEGEN

Røros staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dat is al voldoende aanleiding om een bezoek aan dit stadje te brengen. Twee straten met houten huizen en een stenen kerk zijn belangrijke onderdelen van het beschermde stadscentrum. Een bezoek aan het Rørosmuseum is zeer de moeite waard. Het is een openluchtmuseum waar je kunt kennis maken met het leven en werken in een kopermijn. Ook leuk om te weten is dat de winterscenes van Pippi Langkous in dit schilderachtige stadje zijn opgenomen.

OOG IN OOG MET DE MUSKUSOS

De muskusos is een tijdgenoot van de mammoet. Een ontmoeting is zeer bijzonder. In Zweden leeft er nog één wilde kudde \muskusossen: in de hoger gelegen bergen bij Fjällnäs. De kans dat je deze oerdieren in het wild tegenkomt is echter zeer klein. In het Myskoxcentre in Tännäs kun je onder begeleiding van een gids deze imposante dieren in levende lijve zien! Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

FLATRUET HOOGSTE BERGWEG

De Flatruet is de hoogste bergweg van Zweden en alleen in de zomer toegankelijk voor auto's. Deze weg ligt in Härjedalen op weg 531 tussen Mittådalen en Ljungdalen. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht en zie je in de verte de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. De Flatruet leent zich prima voor een dagtocht in combinatie met het Sami-dorp Mittådalen. Je kunt onderweg ook nog een mooie wandeling maken. De wandeling Flatruet is een onderdeel van de Goldtur wandelingen (nummer 27).

Elanden Safari

Wij verzorgen exclusieve wildlife safari's voor kleine groepen tot maximaal 6 personen. De guided tours verzorgen wij 's ochtends vroeg of 's avond zodat we de grootste kans hebben op het spotten van elanden, vossen, reeën, auerhoen, ripa's en uilen. We laten je het prachtige landschap van Funäsfjällen zien en geven uitleg over de bijzondere dieren. De tour is inclusief een Zweedse fika. Neem tijdig contact met ons op voor het reserveren van je wildlife safari!

Wil je meer informatie of reserveren?